/
estás leyendo...
Acció, Biodiversitat, Català, Defensa, Notes de premsa

La comunitat Change.org es mobilitza massivament en vacances contra el descontrol de la caça al delta del Llobregat

Nota de Premsa

  • Suport multitudinari a la campanya contra l’actual gestió de la caça al delta del Llobregat.
  • Els peticionaris volen portar més enllà la seva reivindicació i exigir el canvi d’una llei que consideren “il·legal”

Més de 90.000 firmes han exigit una moratòria en els permisos excepcionals de caça, que posen en risc a persones i espècies protegides en un espai natural únic [1].

Aquest suport serveix de recolzament a la campanya de la Plataforma S.O.S. Delta del Llobregat iniciada a Change.org, on s’ha posat de manifest la repulsa ciutadana a la gestió dels danys en l’agricultura que està duent a terme la Generalitat de Catalunya al Delta del Llobregat.

La repercussió de la campanya ha fet que creixi el malestar en els consistoris de la zona, i la Plataforma ha tingut coneixement de què alguns partits ja s’estan plantejant presentar mocions als ajuntaments perquè es solucioni el problema.

Aquests dies s’ha sabut que fins i tot les societats de caçadors de Sant Boi i el Prat han anat més lluny i han denunciat irregularitats en aquesta gestió de la caça [2].

D’altra banda, la Plataforma ha manifestat el seu interès a traslladar la seva queixa al Parlament, perquè es rectifiqui l’articulat de la Disp. Add, 23a de la Llei 2/2014, de 27 de gener, de Mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, on s’introdueix una norma que permet la declaració d’emergència cinegètica, simplement amb una possible “previsió” de danys [ 3]. Aquest “matís”, dóna peu a que en tot el país els nostres camps es puguin convertir en un gran vedat privat on, en la pràctica, no s’exigeix ni es controla què es caça, en contra de directives europees de conservació de la natura (d’obligat compliment per als estats membres) i tornant “a la més recalcitrant política franquista d’extinción de alimañas“, ha declarat José García, membre de la Plataforma.

De moment la Plataforma no té cap resposta per part de l’Administració al·ludida, i es planteja demanar una reunió amb la màxima responsable d’aquesta gestió, la Sra. Meritxell Serret i Aleu, Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, per a lliurar-li les signatures i exigir una moratòria i un procés participatiu i transparent per a la resolució del problema.

La Plataforma ha reiterat el seu agraïment al gran suport rebut, que posa de manifest la gran sensibilitat social cap a aquest espai natural després d’haver sobreviscut a l’amenaça d’Eurovegas.

Plataforma S.O.S. Delta del Llobregat

 

Més informació:

info@sosdeltallobregat.org

[1] Change.org | A la Generalitat: Aturin la matança d’aus al delta del Llobregat!

[2] El Prat al Dia | La Societat de Caçadors de Sant Boi denuncia corrupció a la caça al Delta del Llobregat

[3] La Disp. Add, 23a de la Llei 2/2014, de 27 de gener, de Mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, diu:

  1. Si en una determinada comarca o àmbit territorial es produeix una abundància d’individus d’una espècie cinegètica o no protegida de manera que resulti perillosa o nociva per a les persones o perjudicial per a l’agricultura, la ramaderia, els terrenys forestals, les espècies protegides o la caça, sempre que se superin els llindars establerts per la resolució anual de vedes, els directors dels serveis territorials del departament competent en matèria de caça han de declarar l’emergència cinegètica per a la comarca o l’àmbit territorial afectats.

 

Debats

Trackbacks/Pingbacks

  1. Retroenllaç: Felicitacions de S.O.S. Delta del Llobregat 2017 | S.O.S. Delta del Llobregat - Desembre 23, 2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat  (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.256 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: