/
estás leyendo...
Acció, Biodiversitat, Català, Contaminació, Defensa, Entitats, Història, IBA, Infraestructures, Patrimoni

DEPANA presenta al·legacions a la futura ampliació del Port de Barcelona

Plano_Ampl_Port2El Port de Barcelona continua sobredimensionant les seves instal·lacions, seguint el paradigma del creixement infinit, menyspreant l’entorn natural en que es troba, al delta del Llobregat.

Recentment, DEPANA ha sigut consultada sobre la necessitat d’avaluació ambiental de les obres d’ampliació del Port de Barcelona, unes obres que de nou, guanyen terren al mar. Sembla que no es recorda el fiasco i sobrecost de les obres de l’actual Moll Prat, que es va enfonsar al mar al 2007.

Considerem que cal avaluar ambientalment el projecte, degut al sensible entorn natural (proximitat a espais de la xarxa Natura 2000) i posibles espècies afectades, moltes en perill d’extinció. Tantmateix, hi ha un impacte sobre les poblacions properes, per l’agreujament de la contaminació atmosfèrica.

DEPANA presenta elements ambientals a valorar i proposa també una serie d’alternatives i mesures correctores.

– la zona d’alimentació d’especies d’aus marines protegides està afectada per la planta de tractament de residus (corb marí emplomallat, gavina corsa, gavina capnegre, baldriga balear i la baldriga mediterranea)

– per tant es proposa la reubicació de la planta de tractament de residus, amb un altre efecte positiu que seria disminuir la contaminació sobre els nuclis del Prat i Bellvitge

– avaluació de les afectacions al freàtic, que encara nodreix l’antiga llera (la part no cimentada) i que es respecti la seva sortida al mar i recuperi la vegetació de ribera

– avaluació de l’augment de les emissions de CO2 d’aquestes activitats i la seva compensació amb la renaturallizació de més zones

– respecte dels importants elements patrimonials existens com la masia de la Segona Màquina, o el Far del Llobregat, creant itineraris per que els puguin gaudir els veins.

– creacció d’una nova illa a la nova llera del Llobregat per reforçar les poblacions d’aus marines (bàsicament gavina corsa)

– la comunicació de les obres al Consorci dels Espais Naturals dels delta del Llobregrat perque pugui emetre un informe preceptiu.

Es recorda també que el gran problema d’intrussió marina sobre l’aqûífer fou provocat precisament pel Port de Barcelona (obres de la nova Dàrsena als anys 70) i per tant, exigim que es garanteixi la integritat de la barrera hidràulica que es va construir per evitar aquest problema.

Més info

Contestación a consulta sobre decisión de evaluación de impacto ambiental

Condenadas seis constructoras a pagar 21 millones por el hundimiento del Muelle Prat | El Confidencial

La zona de influencia del puerto de BCN llegará hasta París | El Peridico

Crónicas ¿Donde acaban las olas? | La 2

Mitjançant Depana – Notícies i la nostra revista – Notícies – DEPANA presenta al·legacions a la futura ampliació del Port de Barcelona.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat  (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.256 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: