/
estás leyendo...
Acció, Català, Defensa, Entitats, Especulació, IBA, Infraestructures, Patrimoni

DEPANA presenta al·legacions al PDU Granvia-Llobregat

Can TrabalEl Pla Director Urbanístic, reconeix la importància de l’última zona agrícola de l’Hospitalet, però hi ubica grans torres d’oficines. DEPANA ha presentat al·legacions.

Feixa Llarga-Can Trabal representa l’última peça de la Marina de l’Hospitalet, al gran hemidelta Nord del Llobregat, ara gairebé perdut sota el ciment. Sí, sorprèn, però parlem d’un 40% del delta del Llobregat que ja és invisible als mapes i a l’imaginari popular.

Ciutadania i entitats, especialment la Plataforma Salvem la Zona AgricolHa, fa anys que defensem la seva protecció, mentre el consistori ho veu com un altre solar més. No es tracta només d’unes parcel·les i masies, es tracta del nostre patrimoni i la nostra història, que queden sota l’oblit del gris urbanisme de la metàstasi metropolitana.

A banda de la ribera del riu, Can Trabal és l’última zona natural de la ciutat i, amb 43 Ha i el 0,3% de la superfície del municipi, atresora el 80% de la seva diversitat biològica (100 espècies de fauna). En 2011, mercè a les aportacions de DEPANA es va incorporar a la IBA Nº140: Delta del Llobregat (Àrea Important per les Aus), pels seus valors ornitològics. Aquest inventari internacional, és la base a la Unió Europea per declarar les zones protegides.

La inclusió es deu a la presència de rapinyaires com el falcó peregrí i de la gavina capnegre, a més de ser un enclavament d’interès per espècies protegides durant la migració, al ser el primer espai natural que es troben abans de la conurbació barcelonesa. Acull poblacions nidificants de mussol, i és una àrea de cacera de l’aligot comú.

Dubtes sobre una proposta salomònica

El perllongament de la Granvia fins al riu començarà d’aquí a dos anys, o això diuen Pel que sembla no hi ha diners, el que fa sospitar de l’oportunitat d’una tramitació en ple any electoral.

La solució que s’ha proposat per la zona, tot i conservar part de l’horta, decep. El projecte, més que per les seves bondats ambientals, s’ha venut com una Plaça Europa 2, i no deixa de ser, finalment, un altre projecte urbanístic i especulatiu més. Els dubtes sobre les necessitats d’un altre centre de negocis, es fan palesos quan l’esmentada plaça només està ocupada en un 65%…

No podien conservar la zona i ja està, no. Es pretén que “tothom guanyi”, com denuncia un portaveu de la Plataforma.

D’entrada i sobre plànol tenim seriosos dubtes sobre la compatibilitat de la construcció de nou edificis, set d’ells de més de 60 metres d’altura, en l’àmbit de Can Trabal, amb la seva conservació. Mirant en detall es pot veure les trampes per edificar més, com que zones urbanes (entre l’avinguda Marina i el Mercat ambulant de Bellvitge) passen a “espais lliures”, per aconseguir una “quota” superior d’edificabilitat a l’espai de Can Trabal.

Amb l’actual plantejament, com denunciarem a les al·legacions, es produeix una pèrdua permanent de la qualitat de les condicions ambientals irreversible, fins i tot amb mesures correctores. Esperem que encara es pugui reconduir i que nous aires facin canviar aquest caduc model urbanístic.

Foto cortesia de Ricard Gutiérrez.

Al·legacions al PDU Granvia-Llobregat DEPANA

Podeu recolzar moltes d’aquestes reivindicacions a la campanya de Change.org.

Mitjançant Depana – Notícies i la nostra revista – Notícies – DEPANA presenta al·legacions al PDU Granvia-Llobregat.

 

Debats

3 thoughts on “DEPANA presenta al·legacions al PDU Granvia-Llobregat

  1. Reblogged this on Plataforma Delta Viu.

    Posted by arpella | Abril 10, 2015, 7:40 am
  2. Reblogged this on quiasmes.

    Posted by quiasmes | Abril 14, 2015, 7:34 am

Trackbacks/Pingbacks

  1. Retroenllaç: 28J Salvem can Trabal, No més blocs! | S.O.S. Delta del Llobregat - Juny 21, 2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat  (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.257 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: