/
estás leyendo...
Català, Defensa, Infraestructures, Notícies, Patrimoni

En construcció un heliport al Prat sense estudi d’Impacte ambiental | La Riuada

16  de maig 2014 | La Riuada

L’empresa Estatal Aena ha decidit construir un Heliport dins del recinte de l’Aeroport del Prat. Aquest projecte pretén que el nou Heliport del Prat gestioni la totalitat de la oferta de vols amb Helicòpter de Barcelona, rivalitzant de forma directa amb la terminal ja existent del Port. La demanda d’helicòpters a la capital catalana és especialment elevada quan es celebren esdeveniments que acullen molts estrangers amb elevat poder adquisitiu com pot ser la prova del mundial de F1 a Montmeló. Aquest projecte també cal situar-lo dins l’augment de vols privats que esta rebent l’Aeroport del Prat. Aquesta alta afluència de vols corporatius porta conseqüentment el creixement de la demanda d’helicòpters per a vols de curt recorregut i així mateix ha portat a Aena a construir l’Heliport.HP_mapa

Aquest projecte es va fer públic al 2008, recentment el BOE ha publicat una resolució de la Secretaria Estatal de Medi Ambient on recull que la construcció de l’Heliport del Prat no necessita de la redacció d’un estudi d’impacte ambiental. Segons el Ministeri de Medi Ambient sols amb la redacció d’un estudi preliminar que va decretar que el projecte tindria un impacte mínim en el medi ambient i en la població ha estat suficient per esquivar aquest tràmit administratiu. L’Ajuntament del Prat va presentar al·legacions al projecte doncs no s’estudiava l’impacte acústic que podia tenir sobre el nucli urbà. En aquest sentit es va proposar que els helicòpters fessin servir rutes que passin per sobre la zona industrial i s’allunyin el màxim possible de les zones urbanes. La resposta ha estat fixar unes rutes d’enlairament i aterratge que intenten evitar les zones habitades. Malgrat aquestes modificacions una de les rutes dels helicòpters que van a Barcelona passa per sobre de l’Autovia de Castelldefels pel que segurament afectarà als habitatges situats al nord de les vies del ferrocarril o a Bellvitge. També es va demanar un estudi referent a la contaminació que podria causar aquesta nova infraestructura.

El més sorprenent del projecte no és tant la giravolta administrativa que ha permès esquivar el pas de la redacció d’un estudi d’Impacte Ambiental sinó el rigor amb el que l’estudi preliminar ha estat redactat. L’estudi explica que l’Aeroport es troba delimitat al sud per les Maresmes de Can Camins, quan aquestes maresmes van quedar destruïdes i cimentades per la construcció de la tercera pista. També consten altres topònims que han quedat destruïts de manera successiva per les diferents ampliacions de l’aeroport com pot ser: la pressa d’Assuan, la masia de la Torre Roja o l’estany de l’Illa.

BOE

Mitjançant En construcció un heliport al Prat sense estudi d’Impacte ambiental.

 

Debats

4 thoughts on “En construcció un heliport al Prat sense estudi d’Impacte ambiental | La Riuada

 1. Reblogged this on Plataforma Delta Viu.

  Posted by arpella | Mai 23, 2014, 5:25 pm
 2. Reblogged this on GRUP WWF-BARCELONA.

  Posted by chusdiaz | Mai 24, 2014, 7:57 am
 3. La riquesa desmesurada i el poder econòmic d´algunes persones i empreses porta més avions i helicopters, més vols privats, més polució i més soroll al nostre entorn ja força malmès, i tanmateix als nostres pobles i ciutats, on la gent més aviat no té feina (ni molt menys un avió privat o un iot) i sobreviu amb o sense ajuts, més aviat ajudant a fills a l´atur, i vivint per pagar factures cada cop més abultades, de condicions pactades entre senyors molt respectables i encorbatats.
  Moltes persones humils deuen pensar: “més viatgers portaràn més diners, i això és bo en aquests temps que corren”. Però el turisme de luxe arriba, arrassa i s´en va, enriquint més aviat a certs empresaris de l´hosteleria i la restauració que paguen sous de rebaixes als seus empleats a canvi d´horaris i condicions de treball draconianes. És el signe dels temps: els treballadors guanyen menys i paguen més cara la vida, els grans empresaris, els banquers i els polítics guanyen més i fan el que volen amb l´entorn, la societat i ben mirat tot el planeta Terra. Ens donen quatre angrunes, ens diuen “ja anem cap a millor” amb posat seriós i suposadament conscient, i ells es donen la gran vida, surten a la tele i mengen a bons restaurants pagant-ho tot amb els nostres diners, mentre la gent del carrer encara dona gràcies i els torna a votar. Els resultats electorals de les eleccions europees, estic segur, confirmaràn de nou aquesta trista realitat on les banderetes i els discursos populistes tapen les vergonyes d´una classe política i empresarial que ens roba la sanitat, l´educació i el benestar social, malmet la natura i es ven el pais (que tant diuen estimar) als estrangers amb més diners (que solen ser els de menys escrúpols i més estòmac). Quan n´aprendrem?.

  Posted by Agustí Cruz | Mai 25, 2014, 7:13 pm
 4. Reblogged this on Associació Salut i Agroecologia (ASiA).

  Posted by comunicacio2014asia | Mai 29, 2014, 6:21 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.256 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: