/
estás leyendo...
Campanyes, Català, Defensa, Divulgació, Entitats, Patrimoni

DEPANA presenta al·legacions a la revisió del Pla Especial del Parc Agrari del Baix Llobregat

2702091137_depanacolor2La nova versió de la revisió del pla decep i continua en la línia de l’ostracisme ambiental. DEPANA torna a exigir que es respecti la normativa estatal i europea.

A principis de 2013 el Consell Comarcal del Baix Llobregat va iniciar la tramitació de la Revisió del Pla Especial del Parc Agrari del Baix Llobregat. L’amplitud dels objectius de la Revisió obligà a una Modificació urbanística a l’entorn del Parc, per la qual cosa a més, havia d’elaborar-se un Informe de Sostenibilitat Ambiental (ISA).

L’oficina del Departament de Territori encarregada de l’aprovació d’aquests informes va rebre tota la documentació aportada en el marc d’un ISA provisional, que va ser remès a diverses entitats, entre elles DEPANA i SEO/BirdLife, per a que opinessin i aportessin les informacions que creguessin adients.

Després de les aportacions ambientals d’aquestes dues entitats en el període d’al·legacions preliminars (veure article Un nou Pla Especial del Parc Agrari contra natura), el Departament va emetre un contundent informe en el qual criticava els objectius i plantejava tot un seguit de noves aportacions per poder desenvolupar l’ISA.

Malgrat les obligacions que plantejava aquest informe del Departament, les aportacions han estat merament recollides, sense que hagin estat tingudes en compte, fins al punt que s’ha arribat a produir una manipulació en els objectius, tergiversant l’essència de les mateixes propostes.

DEPANA denúncia que l’objectiu ha deixat de ser la conservació o el paper com a espai lliure per donar pas al productivisme i la competitivitat. El medi ambient és només una bonica expressió sense cap efecte a la pràctica.

El planejament inicial (amb pèrdua de sòl agrícola que passa a serveis, o sigui urbanitzable, i zones agrícoles productives amb hivernacles, magatzems i d’altres edificacions, amb l’artificialització i impermeabilització que comporta), s’ha mantingut en aquesta versió.

La creació d’una agròpolis al bel mig del PA amnistia els mals usos del passat, també a costa de sòl lliure protegit, crearà un efecte barrera (a un connector biològic) i amenaça fins i tot la mateixa preservació de l’activitat agrícola.

L’ampliació a zones agrícoles que no estan dintre de l’àmbit ha estat negada per la senzilla raó de què “als ajuntaments no els interessa”, però: algun cop ha interessat tot el que no sigui continuar urbanitzant?

A més a més l’ISA no és rigorós, falta a la veritat i s’ha fet descaradament a mesura de la proposta, amb una alternativa no realista.

En resum, ens trobem davant d’un pla d’industrialitzar el Parc Agrari, més de l’estil d’El Ejido que de la nostra agricultura tradicional. DEPANA considera que no es pot aplicar als espais agraris del PA amb valors ambientals, ja que suposaria anar contra la normativa i la legislació ambiental del nostre país.

Més info

Jose.delta@depana.org

Al·legacions (PDF)

Mitjançant Depana – Notícies i la nostra revista – Notícies i convocatòries – DEPANA presenta al·legacions a la revisió del Pla Especial del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Debats

4 thoughts on “DEPANA presenta al·legacions a la revisió del Pla Especial del Parc Agrari del Baix Llobregat

 1. Reblogged this on Plataforma Delta Viu.

  Posted by arpella | gener 3, 2014, 2:49 pm
 2. Reblogged this on Sudaka Topo.

  Posted by Sudaka Topo | gener 3, 2014, 4:53 pm
 3. Reblogged this on GRUP WWF-BARCELONA.

  Posted by chusdiaz | gener 4, 2014, 10:26 am

Trackbacks/Pingbacks

 1. Retroenllaç: DEPANA presenta al·legacions a la revisió del Pla Especial del Parc Agrari del Baix Llobregat | S.O.S. Delta del Llobregat | Associació Salut i Agroecologia (ASiA) - gener 3, 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.256 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: