/
estás leyendo...
Campanyes, Català, Contaminació, Entitats, Infraestructures, Notes de premsa, Patrimoni

NdP S’ha constituït la Comissió del Llobregat per impulsar la campanya “2013, Any del riu Llobregat”

Nota de PremsaAny_Llobregat

29 de maig de 2013 | Llobregat SOStenible

Acollits per l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló es va constituir ahir 28 la Comissió del Llobregat.

Hi van participar regidors i tècnics ambientals dels ajuntaments de Santa Coloma de Cervelló, Castellbisbal, Torrelles de Llobregat, Pallejà, Cornellà, Collbató, La Palma de Cervelló, Sant Joan Despí, Martorell, El Papiol, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts, Sant esteve de Sesrovires. Van excusar la seva assistència Olesa, Esparreguera, Sant Boi, Sant Feliu, Molins de Rei, Abrera, Vallirana i Cervelló. També hi van participar representants de la Plataforma Llobregat Sostenible del Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA-EdC; l’Associació Arrels de Sant Joan Despí; de Martorell Viu, de lAssociació ANDA d’Abrera i la Plataforma Delta Viu.

La Comissió del Llobregat referma la declaració de l’any 2013 com “Any del riu Llobregat” amb l’objectiu de sensibilitzar la població respecte el riu que ha estat lligat a la història de les poblacions riberenques. Per això s’ha acordat que aquest any es dediqui a la difusió de coneixements dels valors del riu, que s’organitzin activitats de divulgació ambiental i es cerquin solucions sobre les problemàtiques i les oportunitats que ofereix el riu Llobregat al seu pas per la comarca del Baix Llobregat.

Es constitueix aquesta Comissió del Llobregat amb l’esperançadora particularitat que integra administracions locals i entitats ciutadanes, basada en la col·laboració i el consens. L’objectiu comú és elaborar un programa d’objectius a assolir i un calendari d’activitats per al 2013 i tenir cura del seu compliment.

Es va decidir des del territori i amb les administracions actuants – Agència Catalana de l’Aigua; DIBA; Àrea Metropolitana de Barcelona – i amb tots els agents interessats -administracions locals i la Plataforma Llobregat SOStenible- per dur a terme les propostes i impulsar les visions sobre el futur del Llobregat, per a què es converteixi en el Llobregat que planteja la Directiva Marc de l’Aigua que obliga al 2015 a que els nostres rius estiguin en un bon estat ecològic.

Els objectius de la Comissió:

  • Impulsar activitats de sensibilització relacionades amb l’any Llobregat
  • Difondre els valors ambientals del riu
  • Denunciar la problemàtica associada al riu i presentar solucions
  • Debatre sobre el present i el futur del riu i la seva conca
  • Reivindicar el compliment de la Directiva Marc de l’Aigua

Durant la sessió de constitució, els municipis assistents i les entitats assistents van realitzar un exercici participatiu que ha permès disposar d’una primera diagnosi sobre la percepció de la problemàtica actual que afecta al riu i els seus valors ambientals tant a nivell global de la conca del riu Llobregat com al detall de cada municipi. En un gran plànol del riu, es van localitzar les opinions i propostes.

Cal remarcar que aquesta Diagnosi coincideix amb les conclusions dels experts en les jornades que es van realitzar a Molins de Rei el proppassat mes de març.

Alguns dels acords van ser: treballar per coordinar de forma eficaç les intervencions de les administracions competents, dels ens locals i de les entitats de Llobregat SOStenible per a què les actuacions de millora es facin respectant els criteris de la Directiva Marc de l’Aigua. Alhora implicar les administracions competents i acordar una acció comuna de reivindicació i divulgació ciutadana, crear grups de treball específics, etc.

El fet d’haver aconseguit arribar a l’objectiu fixat de la campanya de micromecenatge, permetrà disposar d’una exposició itinerant que a partir de la tardor vinent serà l’eix d’un ampli ventall d’activitats adreçades a apropar el riu ad la població, com ara: caminades i bicicletades populars, una marató ornitològica, o activitats com el “Fem Neteja” o “Big Jump” que ja s’han iniciat.

Per més informació: blog de l’any Llobregat

Per contactar: anyllobregat@gmail.com , telèfon 93 680 27 51

Debats

One thought on “NdP S’ha constituït la Comissió del Llobregat per impulsar la campanya “2013, Any del riu Llobregat”

  1. Reblogged this on Plataforma Delta Viu.

    Posted by arpella | Mai 30, 2013, 12:48 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat  (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.255 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: