/
estás leyendo...
Activitats, Biodiversitat, Català, Patrimoni, Visites guiades gratuïtes

De visita al Riu i als Espais Naturals amb WWF

El grup local de voluntaris de WWF, membre de la nostra Plataforma, ens va demanar una visita guiada per les zones humides del Delta del Llobregat, per complementar la xerrada que vam fer al CC Can Deu.

Per poder mostrar els valors naturals dels espais naturals i, alhora, la seva fragilitat i amenaces, i la necessitat d’ampliar-los, vam decidir visitar la Reserva de Cal Tet-Ca l’Arana, al Prat de Llobregat.

Agusti_Cruz_030313_Cal_Tet_1
D’aquesta manera, el passat diumenge, 3 de març, vam poder gaudir per una banda d’uns espais relativament ben conservats de llacunes, amb els seus itineraris i aguaits i l’única platja tancada al public del Delta del Llobregat; i per l’altra d’un espai com es la nova desembocadura del riu Llobregat, que a dia d’avui s’ha renaturalitzat de manera imprevisible, i que engloba, entre d’altres, la única colònia de gavina corsa a Catalunya a banda de la del Delta de l’Ebre, una gran quantitat d’aus aquàtiques (més de 500 anàtids durant el nostre últim cens d’hivernants) i un grup molt important d’aus protegides, com ara el flamencbecplaner, o l’agró blanc.

Cullerot

Cullerot mascle

En aquesta ocasió vam poder observar 26 flamencs, uns 9 bernats pescaires, una polla blava, uns 6 ànecs blancs, entre d’altres. Dintre dels espais naturals protegits vam poder observar moltes espècies en ple festeig nupcial, amb el seu impressionant plomatge com el xibec, cabusset, cabussó emplomallat, cullerot, xarxet o ànec cuallarg. També es van poder reconèixer oques, fotxes i, sobrevolant, l’arpella.

Agraïm als companys i companyes el seu interès i esperem que tornin!

Amb el grup de WWF

Amb el grup de WWF

Fotos cortesia d’Agustí Cruz

Més info

Noticiario ornitológico

Ampliació de la ZEPA del Delta del Llobregat

Antic bloc del grup

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat  (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.256 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: