/
estás leyendo...
Acció, Activitats, Biodiversitat, Català, Censos, Entitats, Història, Notícies, Visites guiades gratuïtes

Felicitacions de SOS Delta del Llobregat 2013


Estimats/des amics/gues del Delta de Llobregat,

2012 ha estat el tercer any de grans bones notícies per al Delta. Si al 2010 es descartava el Barça Parc, i al 2011 celebràvem l’aprovació de la nova IBA (Area d’Importància per a les Aus, amb un augment d’un 60% respecte a l’anterior), aquest hem aconseguit aturar el projecte més destructor des del Pla Delta: la ciutat del joc Eurovegas.

Aquesta ha sigut una victòria doble: per una banda la ciutadania, conscient, ha manifestat una sensibilitat extraordinària vers aquest territori a vegades oblidat, i per l’altra, totes les entitats, ambientals i socials, hem treballat plegades. Això ens dona moltíssima força per futures lluites, que s’ha materialitzat en la continuació de la plataforma, però amb un nou nom, Delta Viu, que dedicarà a la dinamització de la agricultura, la promoció de la Sobirania alimentària, la protecció ambiental i del patrimoni històric, i la defensa integral del Delta de Llobregat.

Nosaltres, malgrat la doble feina que ha suposat la campanya contra Eurovegas, hem continuat amb les nostres tasques habituals: l’estudi (amb els censos d’ocells, als que s’han unit més voluntaris, de manera que podem arribar a més zones), la divulgació (amb sortides pel Delta i ara també amb xerrades, ajudant-nos amb el nou butlletí digital i la llista de difusió Amics del Delta), i la defensa (amb la denúncia a la fiscalia de la construcció d’un pàrquing a una zona protegida per part d’AENA, entre d’altres), especialment de les zones sense protecció del Delta del Llobregat.

També estem molt contentes d’haver engegat el primer Noticiari Ornitològic de les zones menys estudiades del Delta i un un somni que perseguíem des de fa temps, la Exposició fotogràfica “El Delta del Llobregat, tan excepcional com desconegut”, que portarem els propers mesos per sales de la comarca i Barcelona.

No tot ha estat positiu, el Parlament va denegar l’ampliació de les zones protegides, com exigeix la Unió Europea, i continuen les amenaces d’urbanització i d’infraestructures, com els accessos ferroviaris al port, o noves mossegades de l’aeroport a les zones protegides. També hem de lamentar un episodi de mortaldat de fauna a la llacuna de l’UPC de Castelldefels, encara sense aclarir, i la causada entre els ocells per les cristaleres de la T1.

Al 2013 seguirem divulgant els valors del Delta més desconegut i vulnerable i denunciant les agressions des de la nostra indenpedència.

Ha estat una sort comptar amb vosaltres i esperem veure-us aviat… deltejant!

Una abraçada,
L’equip de Comunicació de SOS Delta del Llobregat

Debats

One thought on “Felicitacions de SOS Delta del Llobregat 2013

  1. Reblogged this on Delta Viu.

    Posted by arpella | Desembre 24, 2012, 11:11 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat  (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.256 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: