Dissabte 10 de novembre, vam dur a terme una segona jornada de neteja d’espècies invasores a la pineda de Gavà. Vam decidir insistir en una zona que a la que havíem fet una actuació aquest hivern, per tal d’avaluar la nostra efectivitat.
Com a l’anterior ocassió ens vam dedicar a un parell d’hectàrees de la pineda, tot i que aquest cas, contàvem amb menys persones (només 6) i vam centrar-nos amb el miraguà de jardí (Araujia sericifera), una enfiladissa sudamericana que pot arribar a cobrir tot el sol, arbustos, i els arbres (fins i tot els pot ofegar i matar).
Funciona!
Aquesta naturalesa fa molt difícil l’extracció, però vam constatar la bona feina feta al gener, ja que a la zona en questió, no vam trobar cap planta madura i cap fruit, el que obre l’esperança per l’eradicació de la invasora d’aquesta pineda.
Tot i així vam repassar la zona, extraient moltes plantes joves i acumulant uns 2 m³ de materia vegetal, que es porta amablement l’ajuntament de Gavà.
S’ha de tenir en compte que la eradicació total es casi impossible i haurem de continuar les neteges, cada cop menys freqüents. També s’ha d’acompanyar d’educació ambiental, ja que encara es continua fent servir a les tanques de les finques de la zona agrícola.
La jornada va ser amanitzada pels cants d’ocells típicament forestals com el picot verd, el pit-roig, la mallerenga emplomallada, la mallerenga petita, el picot verd, i vam poder observar sobrevolant ras sobre les capçades de la pineda un exemplar de esparver vulgar.
Aquesta acció es possible gràcies al suport tècnic i material del Grup d’Acció Forestal de Depana, i al Consorci dels EENN. Agraïm als i les participants i a la fotògrafa, Sònia Chaves.
Debats
Encara no hi ha cap comentari.