/
estás leyendo...
Acció, Activitats, Biodiversitat, Entitats

Crònica de la 2a extracció d’exòtiques a la Pineda de Gavà

Dissabte 10 de novembre, vam dur a terme una segona jornada de neteja d’espècies invasores a la pineda de Gavà. Vam decidir insistir en una zona que a la que havíem fet una actuació aquest hivern, per tal d’avaluar la nostra efectivitat.

Com a l’anterior ocassió ens vam dedicar a un parell d’hectàrees de la pineda, tot i que aquest cas, contàvem amb menys persones (només 6) i vam centrar-nos amb el miraguà de jardí (Araujia sericifera), una enfiladissa sudamericana que pot arribar a cobrir tot el sol, arbustos, i els arbres (fins i tot els pot ofegar i matar).

Funciona!

Aquesta naturalesa fa molt difícil l’extracció, però vam constatar la bona feina feta al gener, ja que a la zona en questió, no vam trobar cap planta madura i cap fruit, el que obre l’esperança per l’eradicació de la invasora d’aquesta pineda.

Tot i així vam repassar la zona, extraient moltes plantes joves i acumulant uns 2 m³ de materia vegetal, que es porta amablement l’ajuntament de Gavà.

S’ha de tenir en compte que la eradicació total es casi impossible i haurem de continuar les neteges, cada cop menys freqüents. També s’ha d’acompanyar d’educació ambiental, ja que encara es continua fent servir a les tanques de les finques de la zona agrícola.

La jornada va ser amanitzada pels cants d’ocells típicament forestals com el picot verd, el pit-roig, la mallerenga emplomallada, la mallerenga petita, el picot verd, i vam poder observar sobrevolant ras sobre les capçades de la pineda un exemplar de esparver vulgar.

Aquesta acció es possible gràcies al suport tècnic i material del Grup d’Acció Forestal de Depana, i al Consorci dels EENN. Agraïm als i les participants i a la fotògrafa, Sònia Chaves.

Més info

Indignats amb les Invasores, 2ª part

Crónica de la eliminación de exóticas en el pinar de Gavà

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat  (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.257 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: