/
estás leyendo...
Biodiversitat, Català, Notícies

Intens pas de grues per Catalunya i pel Delta del Llobregat!

ornito.cat

28 d’octubre de 2012

Com és habitual a finals d’octubre, les grues (Grus grus) es comencen a observar en migració pel territori. Degut a un episodi de forts vents del nord, amb molt aire fred, els grups de grues que es trobaven per França es van veure empesos a migrar, entrant directament a Catalunya en grans grups.

Des de la matinada del diumenge 28, quan es van detectar els primers grups en migració nocturna, i en pas constant al llarg de tot el dia, es van realitzar més de 10.800 contactes d’exemplars en migració activa. El pas es va concentrar especialment al llarg del litoral i prelitoral català, on diversos estols es van veure empesos mar endins, i van ser observats passant sobre el mar o entrant a terra. També és destacable el pas per la plana de Lleida, amb grups molt nombrosos sobretot al Pla d’Urgell i la Ribera d’Ebre.

Durant el dia 29 s’han realitzat més de 2000 contactes més, localitzats sobretot al Delta de l’Ebre i altres zones del sud de Catalunya.

Podeu veure el mapa d’observacions: en groc les del 28 i en vermell les del 29. A més, hem afegit un mapa a l’apartat de Dades i anàlisi que s’anirà actualitzant a mesura que s’introdueixin noves observacions.

Us animem a estar ben atents al cel durant els propers dies, ja que en qualsevol punt del territori es podran observar grups de grues en migració! No deixeu d’entrar les vostres observacions a ornitho.cat per poder registrar fenòmens com aquest!

Mitjançant darreres notícies – www.ornitho.cat.

Al Delta del Llobregat, també!

Al Delta del Llobregat també hem sigut testimonis d’aquest fenòmen, que el company fotógraf i naturalista, Eio Ramón, va importalitzar amb imatges com aquestes.

Al Delta és un migrant regular a l’octubre/novembre i febrer/març però mai en aquestes magnituds, la majoria passen pels colls pirinencs i migren per l’interior, la ruta litoral d’aquesta espècie és marginal però les condicions de vent poden variar puntualment la seva ruta, com ha sigut el cas.

Visca la festa de la migració!

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat  (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.257 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: