/
estás leyendo...
Biodiversitat, Català, Notícies

Ecodiari: Invasió de tortugues americanes a l’aeroport del Prat

Desprès d’anys d’introduccions de tortugues invasores sense cap control als espais naturals, amb els efectes negatius sobre les tortugues i fauna autóctona, i es noticia quan apareixen a l’aeroport?

Rebloguejat de l’Ecodiari.

Els Mossos d’Esquadra investiguen la troballa d’entre 40 i 50 tortugues a tocar de l’aparcament dels taxistes a la Terminal 1

Arrel d’una denúncia feta per un taxista, agents del Mossos d’Esquadra adscrits a la direcció general de Medi Natural, han pogut comptar aquest divendres entre 40 i 50 tortugues de les anomenades “americanes” en els canals d’aigua del delta del Llobregat que aboquen a la llacuna del Remolar, a tocar de l’accés l’aparcament dels taxis de la Terminal 1 de l’aeroport del Prat.

Segons el denunciant esmentat, moltes d’aquestes tortugues hi han estat introduïdes per diversió –pel propis taxistes o per altres persones– i són alimentades amb restes de menjar, com ara embotits, pa, etc. En aquest indret, com en gran part dels canals del delta, també hi altres espècies, com civerses classes d’ànecs, i diversos amfibis que es veuen amenaçats per la presència de les tortugues.

La possessió d’animals exòtics, costum cada cop més estès en la població, també ha contribuït a la proliferació d’espècies al·lòctones en les nostres latituds. Alguns animals s’escapen i d’altres són abandonats i, en determinades situacions, s’assilvestren i formen poblacions naturals.

La introducció d’espècies té uns resultats imprevisibles: quan es van detectar les primeres tortugues de Florida (Trachemys scripta) en els cursos hídrics del centre de la península Ibérica era difícil predir les desastroses conseqüències ambientals derivades de la presència d’aquesta tortuga originària de Nord-amèrica. És molt voraç i registra un elevat índex reproductiu, de tal manera que avantatja les espècies de tortugues autòctones.

Mitjançant Ecodiari: Invasió de tortugues americanes a l’aeroport del Prat.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat  (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.256 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: