/
estás leyendo...
Activitats, Català, Defensa, Divulgació, Entitats, Especulació

Recorreguts fotogràfics (1): el Delta del Llobregat

De: Recorreguts.
El fotògraf Lluís Brunet, l’ADENC i l’Espai Vilaweb organitzen recorreguts fotogràfics.

L’objectiu d’aquests recorreguts és aprendre a mirar per fotografiar a partir del reconeixement de territoris  amb un interès especial o en conflicte. El primer recorregut es dedicarà al Delta del Llobregat,  concretament als espais amenaçats per l’Eurovegas

Els recorreguts fotogràfics són una experiència d’acostament fotogràfic a territoris amb un interès especial  o en conflcite.

De la mà d’un fotògraf professional i d’experts coneixedors dels valors que identifiquen els diferents  espais que es visitaran, hom pretén millorar la tècnica fotogràfica dels assistents a aquests recorreguts tot  dotant a la imtage de capacitat expressiva de la riquesa d’aquest espais o de les amenaces o agressions  que els degraden.

Cada sortida es treballarà al llarg d’un dia sencer, en tres apartats:

 • El recorregut d’unes (5 hores): de la mà d’un expert de l’ADENC i amb la col·laboració de persones del territori, ens introduirem sobre el terreny, amb la finalitat de donar a conèixer el tema a tractar, i en  paral·lel farem la valoració de les eines a utilitzar, llums i diferents consideracions tècniques pel  possible tractament fotogràfic, experimentant amb la llum i posant en pràctica les tècniques  fotogràfiques, per obtenir els millors resultats visuals i documentals.
 • Parada per dinar, compartir i analitzar (2 hores)
 • Visualització i selecció (2 hores): analitzarem de manera didàctica el treball realitzat, valorant-ne els pros i contres, i prepararem el material per la seva publicació a la web, segons el criteri dels participants al curs.

Primer recorregut – diumenge 8 de juliol: el Parc Agrari del Baix Llobregat sota l’amenaça d’Eurovegas

Hi cap alguna cosa més a la vall baixa i al delta del Llobregat, un territori maltractat per les infraestructures de transport i amenaçat ara per l’Eurovegas i altres projectes similars on hi trobem una de  les zones agrícoles més fèrtils del país i una reserva natural de primer ordre? El Parc Agrari i l’Espai natural mantenen un important patrimoni cultural, econòmic i ecològic al bell mig de l’àrea més poblada de Catalunya.

No sempre és fàcil, però, aproximar-s’hi i conèixer aquest espai; per això es proposa una ruta guiada, amb el suport de la gent de la plataforma StopEurovegas, del Centres d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i d’altres entitats, que ens permetrà fotografiar-ne alguns racons i alhora obtenir una visió general del seu paisatge. Les hortalisses, els camins, les persones, la fauna, l’aigua, les infraestructures, … conformen un conjunt viu de gran complexitat i fragilitat que volem mirar de capturar a través de la fotografia.
Les inscripcions es poden fer a través de la web de Lluís Brunet o dels cursos de vilaweb.

 • diumege 8 de juliol, de 7-17h (formació i recorregut)
 • preu: 50 Eur

Aquest serà el primer dels recorreguts que es proposen, però ja n’hi ha dos més en preparació: un sobre l’espai de Gallecs i un altre sobre l’aigua seguint el curs del riu Llobregat.

Tota la informació a http://www.lluisbrunet.cat/llb_r/index.html

93 727 36 56 lluisbrunet@lluisbrunet.cat

http://www.vilaweb.cat/espaivilaweb

Debats

3 thoughts on “Recorreguts fotogràfics (1): el Delta del Llobregat

 1. Reblogged this on Aturem Eurovegas – Salvem el Delta del Llobregat and commented:

  Pels aficionats a la fotografia que vulguin coneixer la bellesa dels terrenys que estarian afectats per Eurovegas, aquesta és la millor oportunitat!

  Posted by arpella | Juny 26, 2012, 9:35 am
 2. Reblogged this on GRUP WWF-BARCELONA and commented:
  Pels aficionats a la fotografia que vulguin coneixer la bellesa dels terrenys que estarian afectats per Eurovegas, aquesta és la millor oportunitat!

  Posted by grupbarcelonawwf | Juny 27, 2012, 10:33 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.256 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: