/
estás leyendo...
Biodiversitat, Català, Defensa, Entitats, Especulació, Història, Infraestructures, Notícies, Notes de premsa, Patrimoni

Ecologistes i l’Ajuntament de Gavà reclamen a l’Estat i a la Generalitat que tramiti l’ampliació de les àrees ZEPA

Article aparegut al Punt, 10 de maig de 2012.

Volen més zones de protecció d’aus al delta del Llobregat

Els grups ecologistes agrupats en la plataforma SOS Delta del Llobregat i l’Ajuntament de Gavà estan d’acord en la necessitat d’ampliar les Zones d’Especial Protecció d’Aus (ZEPA) de l’entorn deltaic, i per aquest motiu demanen a l’Estat i a la Generalitat que facin els tràmits necessaris per fer-ho possible. Els ecologistes volen que les ZEPA s’adaptin a la nova delimitació de les àrees importants per als ocells que defineix la Societat Espanyola d’Ornitologia, que serveix de base científica per a la limitació de les ZEPA. La societat considera que s’hauria de passar de les 950 hectàrees protegides actualment fins a les 3.500. El nou mapa actualitza el que es va redactar el 1992, ja que des de llavors el delta ha viscut canvis substancials, com l’ampliació del port i l’aeroport. Els ecologistes reclamen que es protegeixi especialment la gavina corsa, que a Catalunya només nidifica als deltes de l’Ebre i el Llobregat.

El consistori gavanenc fa seva aquesta petició i reclama, a més, que la Generalitat i l’Estat “s’oposin a qualsevol projecte que impliqui la destrucció o reducció, en tot o en part, de les actuals ZEPA delimitades al delta”. El grup municipal de CiU, però, al·lega que primer caldria esperar el desenllaç de les negociacions amb Sheldon Adelson sobre la possible ubicació del complex Eurovegas a la zona. Els ecologistes demanen als consistoris del Prat, Sant Boi i Viladecans que se sumin a la reclamació.

Més informació

NdP Presentació de la Proposta d’Ampliació de les zones protegides al Delta del Llobregat

Depana reclama protegir els terrenys d’Eurovegas al Delta del Llobregat

Fotografia de DEPANA.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat  (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.257 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: