/
estás leyendo...
Acció, Català, Defensa, Entitats, Especulació, Notícies, Patrimoni

Primera assemblea contra l’Eurovegas al Baix Llobregat

Més de 20 associacions ecologistes (Ecologistes en Acció, Depana, WWF-Bcn, SEO/BirdLife-Bcn, Quercus), plataformes (S.O.S. Delta Llobregat, Salvem Oliveretes, Llobregat SOStenible), sindicats (Unió de Pagesos), partits polítics (ICV, ERC, CUP, Revolta Global, Joves d’Esquerra Verda, etc.), entitats ciutadanes (associacions de veïns, acampades, cooperatives, centres excursionistes, centres culturals, etc.), entre d’altres, ens vam reunir ahir a l’epicentre del projecte Eurovegas a Catalunya: el poble de Viladecans.

Foto de la trobada a l’Ateneu Pau Picasso de Viladencas (Ecologistes en Acció)

Desprès d’explicar les raons i objectius d’aquesta trobada, i la situació actual del projecte (fins ara a l’aire), es va mostrar un video sobre els valors naturals del delta del Llobregat i de denúncia de l’especulació urbanística. Es van presentar les entitats i es va fer una taula rodona. Les veus contra el projecte van ser unànimes al condemnar, tant la destrucció del medi com elmodel de comarca i de país, titllant de “valencianització” la tendència actual. Es va constatar la desinformació que existeix als mitjans de comunicació, tant al parlar de la “riquesa” que es generarà (quan ja han dit que volen pagar menys impostos, demanaran un crèdit al Banc Europeu, i es necessitarà construir infraestructures amb diners públics), els habitatges (que precisament sobren a l’àrea metropolitana) o el xantatge dels llocs de treballs (probablement fins i tot se’n destruiran, ja que es portaran treballadors estrangers, i faran tancar d’altres activitats que reben els turistes ara). Es van defensar els serveis ambientals del delta (l’aqüífer és una reserva estratègica d’aigua), socials (l’agricultura de proximitat, turisme rural) i culturals (paisatgístics, d’educació ambiental) com a model de construcció d’un altre tipus d’economia, per la que es porta molts anys lluitant…

A continuació es va fer una pluja d’idees; es va proposar redactar un manifest (amb totes la informacions i idees sorgides); recollir signatures per aconseguir el màxim suport de la ciutadania; accions, com una caminada popular pels terrenys afectats, entre d’altres, presentar mocions als ajuntaments, fer assemblees als pobles afectats, etc. A més a més es crearan equips de comunicació i dinamització per fer xerrades, activitats i arribar a l’opinió pública.

Aquesta primera reunió ha estat un gran èxit i un primer toc d’atenció a les autoritats, amb aquest missatge:

Ni un pam més al Delta!

No ens quedarem de braços creuats!

Convocarem en breu una segona reunió. Si vols informació o donar-nos suport, escriu a: stopeurovegas@gmail.com.

Neix una plataforma d’entitats contra Eurovegas, al Punt.

La plataforma SOS Delta renace para oponerse a Eurovegas, al Periodico de Catalunya.

Debats

4 thoughts on “Primera assemblea contra l’Eurovegas al Baix Llobregat

 1. Reblogged this on GRUP WWF-BARCELONA.

  Posted by arpella | Març 3, 2012, 2:57 pm
 2. després de molts anys debatint amb companys de professió sobre el futur del delta del llobregat, veig que tota la meva professió és desapareguda en uns moments que perillen de forma molt greu els valors paissatgístics que tots estàvem d’acord en preservar.
  Candi Reyes (arquitecte)

  Posted by candireyes | Març 9, 2012, 9:43 am
 3. Per la peseta hem perdut la xabeta.
  No sé quin sería el refrany per l’ EURO, però el sentit hauría de ser el mateix.
  Confío que algú pugui posar ordre a tota aquesta bogería.
  Els que necessiten vots, fan el que sigui per prometre llocs de treball.
  Sería bó poder contrarrestar aquesta mecànica amb un missatge clar i convincent.
  A veure si el trobem.
  Teresa

  Posted by teresa | Juny 27, 2012, 2:59 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.255 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: