/
estás leyendo...
Acció, Biodiversitat, Català, Defensa, Entitats, Especulació, Història, Infraestructures, Notes de premsa, Patrimoni

Ampliació de la ZEPA del Delta del Llobregat

La plataforma SOS Delta demana a la Generalitat de Catalunya que inicïi la tramitació per l’ampliació de les zones ZEPA del Delta del Llobregat.

Les entitats civils que promouen la campanya per a l’ampliació dels espais protegits del Delta del Llobregat, han elaborat un document en base a criteris ornitològics que està essent enviat al Departament d’Agricultura, exposant els arguments per l’inici del procés d’ampliació.

Els eixos fonamentals de la petició són:

  • La necessitat d’aplicar els criteris dels apartats 1 i 2 de l’Article 4 de la Directiva d’Aus, per a que quedin protegides les zones més adequades per les espècies citades a l’Annex I de la mateixa Directiva, especialment: cames llargues, martinets menuts, polles blaves, terreroles vulgars i xatracs menuts, que actualment no es troben suficientment protegides.
  • La imperiosa necessitat d’incloure dins d’aquestes zones la nova colònia de gavina corsa establerta a la illeta de la desembocadura del Llobregat, fora de les zones ZEPA. Per la gavina corsa, catalogada com a vulnerable, aquesta colònia és la única zona de nidificació a Catalunya, a banda de la del Delta de l’Ebre.

SEOBirdLife Internacional ha reconegut la necessitat d’incorporar aquestes noves àrees per preservar la viabilitat de les espècies prioritàries i ha aprovat l’ampliació de la IBA del Delta del Llobregat fins a les 3500 ha, davant de les minses 950 Ha protegides actualment.

Els estats membres de la UE tenen la obligació d’aplicar les directives a tot el territori i, donat que la Directiva d’Aus es troba incorporada a la nostra legislació, demanem que, en aplicació de la Llei d’Espais Naturals, el Reial Decret 1997/1995 i la Llei 12/2006, es protegeixin els terrenys incorporats a la nova delimitació de la IBA Nº140 del Delta del Llobregat (aprovada aquest estiu per SEOBirdLife).

Cal advertir al Govern de la Generalitat que, segons la Sentencia del Canal Segarra-Garrigues dels Tribunals Europeus en contra del Regne d’Espanya sobre les zones que haurien d’estar protegides i manquen de protecció, no es pot executar en les mateixes projectes que les puguin afectar, com és el cas de nous projectes aeroportuaris, portuaris o d’accessos ferroviaris. Per tant, demanem al nou Govern, el respecte i la sensibilitat cap als espais naturals del Delta del Llobregat sense cap figura de protecció ja que son imprescindibles per la pervivència dels ocells que troben a les reserves naturals, clarament insuficients per la seva reduïda superfície i la seva fragmentació i aïllament que provoquen les infraestructures.

El dissabte 5 de novembre, ens trobarem entre les 10-14h a l’entrada dels EENN de Cal Tet-Ca l’Arana, per informar sobre la nova delimitació dels espais a protegir del Delta del Llobregat, llurs valors i les mesures a emprendre per aconseguir la seva inclusió com a ZEPA.

 

About Noke

Science and culture communicatior. Performing and CG artist. Concept, design and management of immersive educative and artistic projects in virtual worlds.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat  (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.257 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: