/
estás leyendo...
Acció, Català

L’informe perdut

Via El Punt.

L’Ajuntament no té notícia de l’avaluació ambiental que la Generalitat va emetre fa cinc mesos sobre el Barça Parc

L’informe és desfavorable amb el complex.

L’informe ambiental ha quedat, aparentment, en els llimbs de la burocràcia.

Van ser els ecologistes contraris a la construcció del Barça Parc, el complex lúdic i esportiu que la directiva de Joan Laporta va dissenyar als terrenys que té a Viladecans, els que van donar la veu d’alarma divendres: el Departament de Medi Ambient ha emès un informe desfavorable –per no dir demolidor– que tira per terra el projecte proposat pel club. L’informe data del 29 de març, i suposadament, s’havia d’haver enviat a l’Ajuntament de Viladecans perquè es refés la proposta, seguint les recomanacions mediambientals. Han passat cinc mesos i aquest informe, aparentment, ha quedat en els llimbs de la burocràcia. Això és el que es desprèn del que ahir va fer públic el consistori viladecanenc: l’Ajuntament no té notícia de l’informe ambiental que Medi Ambient ha elaborat del pla del Barça Parc. Fonts del departament asseguren que el projecte “s’ha remès al promotor”. I el peticionari de l’informe ambiental va ser l’Ajuntament de Viladecans, l’organisme que va presentar l’avanç de la modificació del pla general metropolità al front litoral i tota la documentació necessària. Aquesta documentació incloïa l’informe de sostenibilitat ambiental preliminar i el conveni urbanístic que van signar el juliol de l’any passat els responsables municipals amb els representants del FC Barcelona. El club tampoc no ha valorat l’informe desfavorable d’un projecte que va elaborar la directiva de Joan Laporta i que va ser rebutjat pel president actual, Sandro Rosell, durant la campanya electoral.

El projecte es troba en una fase molt primerenca. Fonts de l’Ajuntament assenyalen que encara no s’ha fet cap aprovació del pla, sinó només del conveni que es va signar amb el Barça. Tampoc no s’ha aprovat el pla de participació ciutadana. El conveni amb el Barça es va aprovar el setembre passat sense cap vot contrari, ja que CiU, el PP i ERC, tots a l’oposició, es van abstenir. Diversos grups ecologistes, en canvi, han criticat el pla per l’impacte ambiental que suposa, una posició que ha estat refermada pel Departament de Medi Ambient.

About Noke

Science and culture communicatior. Performing and CG artist. Concept, design and management of immersive educative and artistic projects in virtual worlds.

Debats

2 thoughts on “L’informe perdut

 1. Me podría aclarar alguna persona bien informada si finalmente al dia de hoy 11/10 el proyecto de Barça Parc se va a realizar por el F.C.BARCELONA; es decir la nueva directiva está realmente deacuerdo con NO realizarlo?
  También me interesa saber la opinión del Consistorio de Viladecans.

  Gracias.

  Posted by cele | Setembre 11, 2010, 9:04 am
  • Tal y como estaba planteado el proyecto por la antigua directiva, no. de hecho fue tema de campaña electoral del Barça. Pero, el F.C. Barcelona no descarta realizar proyectos en la zona. De momento, no han presentado nada.

   Posted by nokeyuitza | Abril 11, 2011, 10:05 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.257 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: