/
estás leyendo...
Acció, Català

Salvem el bosc de Can Seguí de Viladecans

Bosc de Can Seguí, Viladecans.

El Ple Municipal del novembre de 2007, va encomanar als serveis tècnics de l’ajuntament, un estudi per protegir la zona forestal de Viladecans, per mitjà d’una moció conjunta de tots els partits polítics, provocada per una denúncia feta per la Plataforma Salvem Oliveretes. (rellegiu la denúncia a http://salvemoliveretes.blogspot.com/2007/11/denncia-en-roda-de-premsa.html ) Aquest fet ha donat com a resultat que hagin aprovat recentment, el Pla Especial de Protecció Forestal de Viladecans (PEPFV), un pla que tot i ser molt burocràtic i administratiu, vol gestionar els espais forestals de Viladecans per evitar la seva degradació i l’especulació urbanística. Doncs bé, tot i les bones intencions, el pla deixa sense preservar una gran part de zona forestal de Viladecans. Lògicament no ha preservat Oliveretes, actualment s’estan repartint el pastís urbanístic i diuen que aquest any començaran la urbanització de l’espai, tot desafiant la crisi. Però tampoc ho han fet de la vessant oest de la Serra de Miramar, delimitada entre Can Preses i Can Tries, just per on passa el camí del Bosc de Can Seguí, sobre l’avinguda de Miguel de Cervantes. Es tracta d’una zona natural, on el Pla General Metropolità (PGM-76), la mateixa llei pre-democràtica que va qualificar d’urbanitzable la zona d’Oliveretes, va catalogar 140.000 m2 (en dos espais diferents 10’5 Ha. + 3,5 Ha.) d’aquests terrenys com a urbanitzables no programats. O sigui, que ja hi tornem a ser, el Pla Especial de Protecció Forestal de Viladecans no pot protegir aquest espai perquè el PGM-76 li va donar drets urbanístics. Segons ens va explicar en David Massana, regidor de medi ambient i ciutat sostenible, era la seva intenció preservar aquest terrenys, però que els serveis tècnics municipals van desestimar poder aplicar el PEPFV a aquests terrenys. Qui decideix doncs sobre el nostre patrimoni natural? lleis pre-democràtiques? serveis tècnics al servei del poder polític?. El Bosc de Can Segui és un espai reconegut com a patrimoni natural pel catàleg d’elements d’interès patrimonial de Viladecans, per tant no caldria gaires esforços per tal que l’equip de govern de l’ajuntament de Viladecans prengués les mesures necessàries per preservar aquest espai i fos inclòs dins el PEPFV. Estigueu atents, properament iniciarem una campanya per donar a conèixer i promoure la preservació del Bosc de Can Seguí. Envieu un correu a salvemoliveretes@hotmail.com i us mantindrem informats.

(Via PLATAFORMA SALVEM OLIVERETES)

About Noke

Science and culture communicatior. Performing and CG artist. Concept, design and management of immersive educative and artistic projects in virtual worlds.

Debats

One thought on “Salvem el bosc de Can Seguí de Viladecans

  1. El ple del mes d’abril 2010 va aprovar la moció presentada per ERC sobre la delimitació de l’espai forestal entre l’Alba-rosa i Can Guardiola acceptada per tots els grups presents al ple municipal. Es tracta de la zona del camí del Bosc de Can Segui, que és un espai reconegut com a patrimoni natural pel catàleg d’elements d’interès patrimonial de Viladecans i qualificats com urbanitzables pel PGM del 76. Aquesta moció pretén la voluntat política d’alliberar aquests espais urbanitzables tot convertint-los en forestals… però Tot i que el pla especial de la zona forestal de Viladecans, aprovat en aquest mateix ple, no inclou aquest terrenys, caldrà contemplar com ho fan per portar a terme aquest canvis de qualificació urbanística, per la qual cosa haurem d’estar atents al seu desenvolupament.

    Posted by Salvem Oliveretes | Mai 5, 2010, 9:58 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Logo 2012

Nuevo logo de Delta del Llobregat  (2012)

Nuestro Noticiario Ornitológico

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1.257 other followers

Twitter

Busca per temes

%d bloggers like this: